17 september 2006

Uke 38 - Blogging

Læringsmål:
  • Kommunisere: Kunne kommunisere informasjon og utrykke seg gjennom ulike medier og via ulike personlige publiseringsmetoder.
Vi fortsetter med bloggene våre...

  1. Hvordan legge inn bilde på bloggen? Vi har lagt inn bilde i post, og har lagt inn bilde på forsiden.
  2. Hvordan lenke opp en ny side, og legge denne inn i menyen?

Hvis du ikke har fått opprettet blogg, gå til:

http://stud.hive.no/~jeanberg/captivate/blogger_feedburner.swf

Der finner du en screencast som gir deg en innføring opprettelse av blogg på www.blogger.com, ikke en så veldig bra en- men brukbar. Det er kun første del av screencasten som tar for seg Blogger, den andre delen tar for seg Feedburner, et annet program vi skal bli kjent med litt senere. Skulle gjerne laget en ny og bedre, men venter fremdeles på at vi skal få plass på server ..., så da får denne holde så lenge.


NB til dere som ikke var tilstede!

  1. Siden det var mange som var borte skyver vi oppgaven en uke frem. Ingen har levert oppgaven fra forige uke (se program for uke 37)! Hvorfor? Jeg antar at jeg ikke har vært tydelig nok i formidling av selve oppgaven - så jeg tar litt av skylda, men mener at jeg var ganske klar på viktigheten av å følge med på denne siden. Sjekk e-mailen din minst en gang i døgnet - og gjør det til en god vane, det er en del av din digitale kompetanse ...
  2. Kanskje noen i klassen din som var på denne økten, har mulighet til å vise deg hvordan vi la inn bilde i post og på forside, samt lenke i meny. Det skader ikke å prøve :O)

Ingen kommentarer: